Gyógyszerésztudományi Kar a Campus fesztiválon

 

 

A Gyógyszerésztudományi Kar csapata már visszajáró vendégnek számít a Campus Fesztivál Egyetem Tér programjának résztvevői között. A program célja bemutatni az egyetemen folyó tudományos és oktatási munkát a fesztiválozóknak, a környezethez illő kötetlen formában. A Gyógszerésztudományi Kar fiatal munkatársai és hallgatói a fesztiválon betegedukációs ismeretterjesztést végeznek, ehhez kapcsolódó kvízjátékkal és kérdőívekkel, melynek célja az egészségtudatos, betegségmegelőző életmód kialakítása, a tudatos gyógyszerszedés és étrendkiegészítő fogyasztás fontosságának hangsúlyozása, a gyógyszerész és a gyógyszertár szerepének ismertetése az egészségügyi ellátásban.

 

 

Az érdeklődő fesztiválozók emellett kipróbálhatják magukat egyszerűbb gyógyszerészi feladatok ellátásában, amilyen például egy hidratáló krém elkészítése, poranyag elosztása egyenlő adagokra, szárított gyógynövények és növényi illóolajok felismerése organoleptikus vizsgálatok alapján.

Különböző tenzideket tartalmazó folyadékokból buborékfújó versenyre biztosítunk lehetőséget gyerekeknek és örök gyerekeknek – mert az empirikus adatokon, összehasonlító vizsgálatokon alapuló gyógyszertechnológiai kutatáshoz szükséges gondolkodás kialakítását sosem lehet túl korán, sem túl későn kezdeni.

A program helyszíneként szolgáló faházat a gyógyszerészi képzés során hallgatóink által készített legszínesebb kapszulákkal, drazsékkal, tablettákkal granulátumokkal, és a gyógyszerészi hivatáshoz tartozó néhány alapvető eszközzel díszítjük.

 

 

 

 

Frissítés dátuma: 2020.12.07.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.