Hallgatói Ösztöndíj

2018, október 17 - 08:00
A Gyógyszerésztudományi Kar EFOP-3.4.3-16-2016-00021 „A Debreceni Egyetem fejlesztése a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

A Gyógyszerésztudományi Kar

EFOP-3.4.3-16-2016-00021 „A Debreceni Egyetem fejlesztése a felsőfokú oktatás
minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében” a hallgatók aktív társadalmi
részvételéhez kapcsolódó projekt keretében meghirdetett
Hallgatói Ösztöndíjhoz

A Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Kara pályázatot hirdet gyógyszerészhallgatók
részére középiskolás betegedukációs előadások megtartására.

1. A pályázat célja:
A pályázat célja, hogy a gyógyszerészhallgatók aktív társadalmi részvételét növeljük azzal, hogy bekapcsolódnak a DE Gyógyszerésztudományi Kar és a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság által, a 2018. szeptember 25-én a Gyógyszerészek Világnapján meghirdetett előadássorozatba. Ebben az évben a középiskolások számára készített mintaelőadás címe: Gyógyszerszedés a hétköznapokban - Az öngyógyításról (dióhéjban) kapszulában. A Társaság és a Gyógyszerésztudományi Kar egyik fontos feladata, hogy a mintaelőadásokon keresztül, a tudományt eszközül használva, szolgálja a beteg emberek gyógyulását és a fiatalokat megtanítsa, hogyan őrizhetik meg egészségüket minél hosszabb ideig.

2. Az elnyerhető támogatás összege:

A pályázat útján támogatás nyerhető el:
egyszeri kifizetés mellett ösztöndíj formájában 10 000 Ft//fő

3. Pályázat benyújtására jogosultak
Jelen ösztöndíjpályázatra azon, a gyógyszerész képzésében kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatója nyújthat be pályázatot, aki a gyógyszerészképzés keretében legalább 5 lezárt aktív félévvel rendelkezik.
A hallgatónak egy rövid leírást kell benyújtani, amelyben feltünteti, hogy:
 mely középiskolá(k)ban vállalja a mintaelőadás megtartását EFOP-3.4.3-16-2016-00021 „A Debreceni Egyetem fejlesztése a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében”

4. Kizáró okok
Nem részesülhet ösztöndíjban az a pályázó, aki az Új Nemzeti Kiválóság Program című pályázaton elnyert támogatásban vagy részben/egészben európai finanszírozású ösztöndíjban (egyéni kutatástámogatásban) részesül az ösztöndíjas időszak alatt és arról nem mond le.

5. Ösztöndíjas időszak
5.1. 2018. december 1.-2019. június 30.
5.2. A támogatást elnyert pályázó az ösztöndíjas időszak alatt, de legkésőbb 2019. június 30-ig vállalja, hogy részt vesz a mintaelőadás betanításán, legalább egy középiskolában megtartja a mintaelőadást, kitölteti a diákokkal a feedback kérdőívet.
5.3.1. Az ösztöndíjban részesített hallgató vállalja, hogy tevékenységéről egy egyoldalas szakmai beszámolót készít, melyet az aktuális hónap végéig eljuttat az ösztöndíj programot koordináló alprojektvezető részére.
5.3.2. Az alprojektvezető és a projekt szakmai vezetője jogosult a beszámolókban foglalt szakmai előrehaladás vizsgálatára, illetve a kifizetésekhez szükséges teljesítés igazolására. Nem megfelelő teljesítés esetben az Ösztöndíjasnak vissza kell fizetni az ösztöndíjat.

6. A pályázatok benyújtásának határideje:

A pályázatokat 2018. november 10-ig lehet benyújtani.

7. A pályázatok benyújtásának módja és helye
7.1. A magyar nyelven elkészített pályázatot, a projekt szakmai vezetőjének címezve papír
alapon aláírva 1 példányban a Dékáni Hivatalba (Dr. Kovácsné Dr. Bácskay Ildikó
Gyógyszerésztudományi Kar Debreceni Egyetem, Debrecen, Nagyerdei körút 98. Elméleti
Tömb IV. emelet), illetve szkennelve elektronikus úton a e-mail címre
kell benyújtani.
7.3. A pályázatok elbírálásának határideje: 2018. november 20.

A nyertes pályázókat írásban értesítjük.

 

 

DOKUMENTUMOK:

hallgatoi_osztondij_hallgatok_aktiv_tarsi_reszvetelenek_novelese_efop_3.4.3.doc.pdf

adatlap_eloadas_osztondij.docx


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ