Biofarmácia Tanszék

Tanszéki
munkatársaink

Oktatás

Gyakorlati
jegyzet

 

A tanszék fő kutatási profilja a daganatos megbetegedések hatásmechanizmusainak és új diagnosztikai és célzott terápiás lehetőségeknek a tanulmányozása. Kutatásaik elsősorban a peptid hormonok (LH-RH, GH-RH, szomatosztatin, bombesin/GRP, VIP) és azok szintetikus analógjai valamint ezek diagnosztikai és célzott daganatterápiás kérdéseire valamint a receptoriális farmakológia területére terjed ki. Emellett a gyógyszeres terápia menedzsment és gyógyszerészi gondozás hazai megvalósításával is foglalkoznak. A tanszék Halmos Professzor vezetésével (2004 -) számos hazai (ETT, OTKA, TÁMOP) és nemzetközi (U.S.A) pályázat elnyerésével biztosította a kutatáshoz a szükséges anyagi forrásokat.

A tanszék munkatársai közül Dr. Treszl Andrea az Oktatási Minisztérium Kiegészítő Posztdoktori ösztöndíjában (2006-2007) és a Magyary Zoltán Felsőoktatási Közalapítvány Magyary Zoltán Posztdoktori ösztöndíjában (2010-2011) részesült. Több munkatárs töltött hosszabb időt ösztöndíjasként külföldön a Miami Egyetemen (Miami, U.S.A., Dr. Treszl A. 1 év, Dr. Halmos G. 2006-tól évi 2-3 hónap vendég professzorként) és a Tennessee Egyetemen (Memphis, U.S.A.) (Dr. Mile M. és Dr. Semjéni M. 1-1 hónap).

Kutatási eredményeiket rendszeresen számos kiemelkedő nemzetközi folyóiratban publikálják

Frissítés dátuma: 2017.10.24.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.