Gyógyszertechnológiai Tanszék

Tanszéki
munkatársaink

Oktatás

Szabadon választható kurzusok Kísérleti üzem Gyakorlati
jegyzet
PhHg VIII hivatalos nevek és keresztjelzések

 

A Gyógyszertechnológiai Tanszék feladata a hallgatók felkészítése a receptúrai és középüzemi gyógyszerkészítés során előforduló kérdések kezelésére. Elméleti és gyakorlati óráikon a hallgatók megismerkednek a gyógyszerkészítés során használt hatóanyagokkal, segédanyagokkal, előállítási és vizsgálati módszerekkel.

A Gyógyszertechnológia Tantárgy elfogadásának feltételei itt olvashatóak.

A gyógyszerészhallgatók négy félévig tanulják a tárgyat eközben kollokviumokon szigorlaton és végül az államvizsgán bizonyítják megszerzett tudásukat.

A tanszéken megszerzett tudás feltétlenül szükséges minden gyógyszerész számára függetlenül attól ,hogy Gyógyszerész doktori diploma megszerzése után, a gyógyszerészet mely területén helyezkedik el.

A tanszék fő kutatási profilja gyógyszertechnológiai eljárások kidolgozása és a gyógyszerkészítmények formulázásának fejlesztése mellett a gyógyszer hatóanyagok felszívódásának in vitro modellezése és tanulmányozása. A tanszék megalakulása óta (1996-tól Prof. Mezey Géza majd 2001-től Dr. Vecsernyés Miklós vezetésével) számos hazai (ETT, TÁMOP) és nemzetközi (HURO) pályázat elnyerésével biztosította a kutatáshoz a szükséges anyagi forrásokat. Kutatási eredményeinket számos nemzetközi folyóiratban publikálták, továbbá az innováció tükrében hazai és nemzetközi szabadalmi bejegyzések is készültek a tanszék dolgozóinak részvételével.

Frissítés dátuma: 2021.11.29.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.