Köszöntő

 

Kedves Leendő Hallgatóink!

 

 

A Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának Oktatási Dékánhelyetteseként nagy szeretettel köszöntöm Önöket!

Mindenkit Várunk szeretettel, aki érdeklődik a természettudományos és egészségtudományi pálya iránt! Várjuk azokat a középiskolásokat, akik felelősséget éreznek embertársaik iránt, akik segíteni szeretnének másokon és egy olyan hivatást gyakorolni, amelynek középpontjában a beteg ember számára nyújtott tanácsadás és segítő szándék áll.Számos területen lehet gyógyszerészként elhelyezkedni, hallgatóink végzés után főként gyógyszertárakban dolgoznak, de lehetőség nyílik kórházi-klinikai gyógyszerészként gyakorolni hivatásunkat.

Mind ezek mellett a gyógyszeriparban dolgozó gyógyszerészek részt vesznek a kutatás-fejlesztési tevékenységben, gyógyszergyártásban, minőségbiztosításban és a klinikai vizsgálatok szervezésében is. A teljesség igénye nélkül soroltam fel az elhelyezkedési lehetőségeket, mivel vonzó pálya a miénk, sok helyen, magas fizetéssel lehet elhelyezkedni.

A DE GYTK-n sok, saját nevelésű tanítványunk dolgozik oktatóként, akik szeretik ezt a Kart, együtt dolgoztuk ki a mintatantervünket, alkottuk meg oktatásunk rendszerét. Nyitott Kari vezetés mellett, magas színvonalú az oktatási tevékenységünk, és hallgatóink kiváló tudományos diákköri munkáinkkal, remek eredményeket érnek el a tudományos versenyeken.

Képzési formánk osztatlan, ötéves (10 féléves) képzés, amely foglalkozásdoktori (dr.univ) címmel jár. A felvételi követelmények az emelt szintű biológia és kémia/fizika érettségi, a ponthatár évről-évre nem lehet 380 pontnál kevesebb.

 

Miért érdemes a Debreceni Egyetemet választani?

  • Mert a Debreceni Egyetem a legnagyobb vidéki képzőhely, számos Karával, pezsgő diákéletével.
  • Mert a világ minden országából érkeznek külföldi diákok, ezáltal lehetőség nyílik nemzetközi kapcsolatok kiépítésére.
  • Mert Debrecen egy dinamikusan fejlődő város, ahol számos program vár az itt élőkre.
  • Mert ebben a járványügyi helyzetben is példásan össze tudtak fogni az egyetemi polgárok és támogatták a védekezésben lévők munkáját.
  • Mert a Kar felelősséget tudott vállalni a diákjaiért és biztosította tanulmányaik magas színvonalát, még ebben a nehéz időben is.

 

Várunk Benneteket!

 

 

Üdvözlettel:

Prof. Dr. Bácskay Ildikó

Prof. Dr. Bácskay Ildikó

DE GYTK oktatási dékánhelyettes

 

 


Frissítés dátuma: 2022.11.17.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.