Nyári Gyakorlatok

Tájékoztató gyógyszertári nyári gyakorlatról II-III. évfolyam számára

1. A gyógyszertári nyári gyakorlat időpontjai:

2020. július 13 – augusztus 7. vagy 2020. augusztus 10 – szeptember 4.

2. A gyakorlat megkezdésének feltételei:

II. évfolyam után csak az a hallgató töltheti le az egy hónapos nyári gyakorlatot, aki a Gyógyszertechnológia I. elmélet és gyakorlat tárgyat teljesítette.

III. évfolyam után csak az a hallgató kezdheti el az egy hónapos nyári gyakorlatát, aki a Gyógyszertechnológia III. elmélet és gyakorlat tárgyat teljesítette.

II–III. évfolyam utáni egy-egy hónapos nyári gyógyszertári gyakorlat elsősorban közforgalmú gyógyszertárban töltendő. A kar dékánjának engedélyével egy hónap teljesíthető gyógyszergyártó üzemben. Dékáni kérvény leadása Neptunon keresztül 2020. június 24-ig. Ez esetben a közforgalmú gyakorlat letöltése alól mentesül a hallgató.

Legkésőbb 2020. június 24-ig kell az évfolyamoknak excel táblázatban megadni a nyári gyakorlatra vonatkozó adatokat. A táblázatot a GYTK HÖK-től kapják meg és a fenti határidőig kell visszaküldeni a email címre

Név

Gyakorlat időpontja

Gyakorlat helye

Város, cím

Oktató gyógyszerész

Melyik Egyetem akkreditálta?

Valamint

- a gyakorlat a Magyar Gyógyszerészi Kamara honlapjáról letölthető önkéntességi nyilatkozat kitöltése és visszaküldése után kezdhető el. A hallgató elektronikusan küldi vissza a fogadó gyógyszertár vezetője és a hallgató által aláírt nyilatkozatot a email címre, amelyet a GYTK Dékánja aláír és elektronikusan küldi vissza a hallgatónak és a gyógyszertárnak

Nyilatkozat elérhető ezen a linken: https://www.mgyk.hu/admin/data/file/20200403/onkemtes.pdf

Határidő: 2020. június 24.

3. A DE GYTK ill. másik egyetem akkreditált gyógyszertárában gyakorlatot tölteni szándékozó hallgatóktól fogadó nyilatkozatot nem kérünk, külön kérvényt nem kell beadniuk a kar dékánjának.

4. Akkreditált gyógyszertárak listája elérhető a http://pharm.unideb.hu HallgatóknakSzakmai GyakorlatokÁltalános információk menüpont alatt valamint a https://www.gyoftex.hu/-n.

5. Önkéntességről a szorgalmi időszakban: amennyiben a hallgató önkéntes munkát vállal a Magyar Gyógyszerészi Kamara honlapjáról letölthető önkéntességi nyilatkozat kitöltésével és visszaküldésével szorgalmi időszakon belül, ezt saját felelősségére teheti meg és csak annak tudatában, hogy mellette az előírt távolléti oktatási kötelezettségeit teljesítenie kell. Az így igazolt önkéntes közforgalmú gyógyszertári munka beleszámíthat a hallgató gyakorlatába.

  6. A külföldön gyakorlatot teljesíteni kívánó hallgatóknak acceptance letter-t kell kérniük a fogadó intézménytől és fogadó által kitölött accreditation questionnaire-rel együtt kérvényt benyújtania a kar dékánjának (dékáni kérvény leadása Neptunon keresztül) 2020. június 24-i határidővel.

     7. A gyakorlatok tematikája megtalálható a http://pharm.unideb.hu HallgatóknakSzakmai GyakorlatokNyári gyakorlatokII. év utáni vagy III. év utáni menüpont alatt.

8. Veszélyhelyzetben a Foglalkozás-egészségügyi Szolgálat alkalmassági vizsgálatai nem történnek meg, a hallgatónak nincs lehetősége megjelenni a vizsgálaton, ezért ennek hiányában is megkezdheti gyógyszertári gyakorlatát. Amennyiben a veszélyhelyzet elmúlt és az üzemorvosnál ezt le lehet bonyolítani, később pótolni kell az elmaradt vizsgálatokat.

9. A gyakorlat teljesítésének igazolása (a nyomtatványok letölthetők a fenti menüpont alatt):

Tanulmányi Osztálynak papír alapon vagy elektronikusan (későbbi tájékoztatás szerint) a hallgatói minősítő lapot, a jelenléti ívet, az elektronikus munkafüzet értékelőlapját (az említett nyomtatványokat az oktató gyógyszerésznek alá kell írni és le is kell pecsételnie)

Kar felé az elektronikus munkafüzetet egy fájlban (kéthetente 1 gyakorlati példa), a gyakorlat végén elektronikusan kell elküldeni a email címre (nem kell aláíratni és lepecsételtetni és kinyomtatott formában sem kérjük)

Leadási határidő: 2020. szeptember 18.

 

Üdvözlettel:

Tanulmányi Osztály

Frissítés dátuma: 2020.05.07.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.