Debreceni Egyetem Év Gyógyszerészhallgatója verseny

Debreceni Egyetem Év Gyógyszerészhallgatója verseny

 

 

2018. 11. 13-án megrendezésre került a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán az Év gyógyszerészhallgatója verseny, melyen ötödéves gyógyszerészhallgatók vettek részt. Az idei verseny témája a Hipertónia, vagyis a magas vérnyomás volt. A verseny magyar és angol nyelven zajlott.

A kétfordulós versenyre idén rekord számú, 18 magyar és 10 külföldi hallgató jelentkezett összesen. Az első írásbeli forduló után 12 fő jutott be a szóbeli részre, mely közül 3 külföldi hallgató volt.

Hallgatóink ügyesen oldották meg az összetett szóbeli szituációs helyzetet, bizonyítva szakmai felkészültségüket, elméleti és gyakorlat tudásukat ötvözve rátermettségükkel.

A zsűrinek nem volt könnyű dolga, mivel az összetett pontozási rendszerben értékelte az információgyűjtés és információnyújtás mellett a személyre szabott verbális és nonverbális kommunikációt is.

A szakmai zsűri értékelése alapján első helyezést ért el Józsa Liza, második helyezést Dankó Tímea és harmadik helyezést pedig Bagosi Erik.

A külföldi hallgatók közül kiemelkedett Ala Pourabbas teljesítménye, aki az első díjat kapta a nemzetközi hallgatók közül.

Idén először közönség díjat is osztottak, amit Papp Teodóra érdemelt ki.

Ezúton is őszintén gratulálunk gyógyszerészhallgatóinknak és egyben köszönet illeti Dr. Harda Kristóf lelkiismeretes és értékteremtő szervezői munkáját.

 

 

 

 

 

Legutóbbi frissítés: 2023. 01. 19. 14:42