Év gyógyszerészhallgatója verseny 2019

Debreceni Év Gyógyszerészhallgatója verseny

 

2019. 11. 19-én megrendezésre került a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán az Év gyógyszerészhallgatója verseny, melyen ötödéves gyógyszerészhallgatók vettek részt. Az idei verseny

témája az Antibiotikumok farmakoterápiája volt. A verseny magyar és angol nyelven zajlott. A kétfordulós versenyre idén is szép számmal jelentkeztek magyar és külföldi hallgatók. Az első, írásbeli fordulóban 60 kérdésre kellett válaszolniuk, mely egyaránt tartalmazott egyszerű és többszörös választásokat, asszociációs és relációanalízises feladatokat is. Ezt követően 9 fő jutott be a szóbeli részre, mely közül 3 külföldi hallgató volt.

Hallgatóink ügyesen oldották meg az összetett szóbeli szituációs helyzetet, a rengeteg rejtett nehézség ellenére, bizonyítva szakmai felkészültségüket, elméleti és gyakorlati tudásukat ötvözve rátermettségükkel. A zsűrinek nehéz dolga volt az összetett pontozási rendszerben értékelni az egyéni teljesítményeket.

A bíráló bizottság értékelése alapján első helyezést ért el Kustár Annamária, második helyezést Nagy Beatrix és harmadik helyezést pedig Fejes Tamás végzős gyógyszerészhallgatónk. A külföldi hallgatók közül kiemelkedett David S. Ebenezer teljesítménye, aki az első díjat kapta a nemzetközi hallgatók közül. Második lett Gökhan Ercan, és harmadik pedig Abdulrasheed Fatima Alimi.

 

 

 

 

Ezúton is őszintén gratulálunk gyógyszerészhallgatóinknak, akik frissen szerzett tapasztalataik birtokában jó esélyekkel indulhatnak a tavaszi Országos Beteggondozási Versenyen. Továbbá köszönet illeti Dr. Harda Kristóf kitartó, elkötelezett és értékteremtő szervezői munkáját.

 

Legutóbbi frissítés: 2023. 01. 19. 14:42