A Kérdezz Engem DE GYTK-MGYT közös csapata nyerheti a Richter Anna Díjat

A Kérdezz Engem DE GYTK-MGYT közös csapata nyerheti a Richter Anna Díjat

Négy millió forint az innovatív ötlet megvalósítására

 

 

Hazánk egyik legkiemelkedőbb gyógyszercége, a Richter Gedeon Nyrt. legújabb pályázati kiírásával kreatív ötletek kidolgozására inspirálta az egészségügy, gyógyszerészet és oktatás területén dolgozó nőket. A Richter Anna Díj olyan újszerű, megvalósítható projektterveket várt a pályázóktól, amelyek az oktatás és kutatás, gyógyítás, gyógyszerészet, egészségügyhöz kapcsolódó ismeretterjesztés területein kreatív, innovatív módon járulnak hozzá az oktatás vagy egészségügy színvonalához, fejlődéséhez, illetve az adott területen dolgozók mindennapjait megkönnyítik, minőségi változást hozva a hétköznapokban.

A versenyben legfeljebb öt főből álló csapatok indulhattak, a megjelölt területek valamelyikén aktívan tevékenykedő női csapatkapitány vezetésével.

Kategória: gyógyszerész nő

Csapatkapitány: Dr. Bácskay Ildikó

Csapattagok: Dr. Gyermán Anna, Kustár Annamária, Terdik Éva

 

Ti tudjátok, mi mindennel fordulhattok a patikában dolgozó gyógyszerészekhez? A reklámokat nézve értitek, melyik hatóanyag mit jelent? Felmérések szerint a hónapokig orvosi időpontra várakozók kérdéseinek nagy része a gyógyszertárban azonnali megválaszolásra kerülhetne… már ha lennének erről alapvető ismereteink. A Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán a középiskolai diákok körében végzett felmérés eredményeként a csapat arra jutott, hogy szükség van jól szervezett beteg edukációs előadássorozat megszervezésére. A kezdeményezés mára országos programmá vált, sikeres és hiánypótló, és készen áll a fejlesztésekre. A Richter Anna Díj támogatásával általános iskolás kortól egyetemista korig országszerte zajlana az egészségműveltség oktatása. Létrejönne a „Diákbarát gyógyszertár” cím, melyet a programhoz csatlakozó gyógyszertárak kapnának. A cím viselői részei lennének az iskolákkal történő szoros együttműködésnek, rendhagyó egészségműveltségi órákon beszélgetnének a fiatalokkal, a patikában pedig barátságos légkört és lehetőséget biztosítanának bizalmas beszélgetésre, kérdések négyszemközti megválaszolására. A digitális kommunikáció segítségével online párbeszéd is kialakulhatna a projekt szereplői között, a korosztályban népszerű megoldások, mint a különböző alkalmazások, animációk, online játékok pedig megszűntethetnék a szakadékot a fiatalok szemében „régimódinak” titulált gyógyszertár és az új generáció között. Alma Klubok alapításával pedig az ifjú hölgyek stresszkezeléséhez nyújtana a csapat támogatást.

 

 

Ha szeretnéd, hogy a Kérdezz engem! projekt  kapja a közönségdíjat, szavazz rájuk!

 

A kategóriánként egy-egy győztes projektet a zsűri tagjai választják majd ki, ők döntik el, ki kapja a projekt megvalósítására fordítható négy-négy millió forintot.

A közönségdíj sorsa azonban a szavazók kezében van. Február 28-ig a www.richterannadij.hu oldalon a nagyközönség szavazatait várja a Kérdezz Engem csapata. A szavazók nem csak a projekt megvalósításához segítik hozzá a döntősöket, hanem részt vehetnek a Richter Anna Díj nyereményjátékán is. Érdemes követni a díj Facebook oldalát, ahol folyamatosan érdekes információkat olvashatunk és a döntős projektekhez kapcsolódó játékokba is bekapcsolódhatunk.

Március 8-án, egy rendkívüli nőnapi gála keretében fény derül a boldog döntősök kilétére, és velük együtt mindannyian örülhetünk annak, hogy a Richternek köszönhetően mindenki életére ható, innovatív ötletek valósulnak meg.

A Kérdezz Engem csapata köszönettel fogad minden szavazatot az alábbi linken: facebook.com/richterannadij

 

Letölthető dokumentumok

 

Richter Anna Díj 2019

Kérdezz Engem DE GYTK - MGYT csapat

              

Legutóbbi frissítés: 2022. 07. 22. 14:53