Kutatók Éjszakája a Gyógyszerésztudományi Karon

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte jól ismert ingyenes eseménysorozat a kutatói életpálya és a különböző tudományterületek népszerűsítésére. A rendezvény célja közelebb hozni és vonzóvá tenni a tudományt a pályaválasztás előtt álló fiatalokhoz, ezzel segítséget nyújtani nekik a továbbtanulással kapcsolatban.

A Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Kara idén is rendkívül érdekes és szórakoztató programmal várta a gyógyszerészet iránt érdeklődő fiatalokat, ezért nem volt meglepő a nagy érdeklődés az esemény iránt.  A Gyógyszertechnológiai Tanszék hallgatói laboratóriumába ellátogatók betekintést nyerhettek a gyógyszerészek munkájába, közelebbről megismerkedhettek a patikákban megtalálható alapanyagokkal, eszközökkel és berendezésekkel, valamint kipróbálhatták magukat egyszerűbb gyógyszerészi feladatok ellátásában a Kar fiatal munkatársainak segítségével.

Az esemény fő attrakciója egy hidratáló kézkrém formulálása volt, melyet mindenki magának készíthetett el és saját ízlése szerint illatosíthatta levendula vagy citrom illóolajjal. A program minden korosztály számára lebilincselőnek és érdekesnek bizonyult, általános iskolás és gimnazista csoportok mellett az idősebb generáció is élvezettel keverte kézkrémjét, melyet az esemény végén haza is vihetett.

 

 

Legutóbbi frissítés: 2023. 01. 19. 14:42