A Kar Általános Bemutatása

Kedves leendő gyógyszerészhallgatóinknak 

 

Miért legyél gyógyszerész?kép2

Szereted a biológiát és a kémiát?  Akkor legyél gyógyszerész!

Segíteni akarsz az embereknek? Akkor legyél gyógyszerész!

Érdekel a kutatás? Akkor legyél gyógyszerész!

Szeretnél egy diplomát, ami biztos megélhetést ad? Akkor legyél gyógyszerész?

 

 

De mi is a gyógyszerészet?

 

dsc0881

A gyógyszerészet sok embernek nem egy „egyszerű szakma”, hanem élethosszig tartó tanulásvággyal összekötött hivatás. Bár sok ember számára a gyógyszerész a gyógyszertárakban dolgozó patikusokat jelenti, a gyógyszerészetnek sok egyéb területe van, ahol különféle személyiséggel rendelkező kollégák megtalálhatják számításaikat. 

A gyógyszerészek valóban nagy része a patikákban látja el feladatait, ahol saját kompetenciájában betegeknek segít kiválasztani a számukra megfelelő gyógyszereket, vagy az orvos által rendelt gyógyszeres terápiával kapcsolatban látja el tanácsokkal a pacienseket. Ezek mellett a gyógyszertárakkal kapcsolatos gazdasági feladatokat is elvégzik.

 

 

Mire jó még a gyógyszerész diploma?

3A gyógyszerész diploma sok egyéb területre ad „jogosítványt” tulajdonosának. Az egyik ilyen terület a klinikai-kórházi terület, ahol az egészségügyi intézmények folyamatos gyógyszerellátását biztosítják és e mellett egyre több helyen segítenek a megfelelő gyógyszeres terápia kialakításában.

Az iparban elengedhetetlen a gyógyszerészek jelenléte a kutatási, gyártási, feladatoktól a minőségbiztosításon át, egészen a marketing feladatokig.

A diploma ezek mellett lehetőséget biztosít különböző kutató és vizsgáló laboratóriumokban való elhelyezkedéshez. A gyógyszerész oklevél az élet sok területén nyújthat érdekes és hasznos munkavégzéshez megfelelő diplomát és nem utolsósorban megfelelő megélhetést.

 

 

Miért a Debreceni Egyetem?

4

Magyarország egyik legrégebbi Egyetemek egyik legfiatalabb Karán tanulhatsz. Fiatal kora ellenére a Kar több nemzetközi rangsorban előkelő helyen szerepel. Diákjainknak már az egyetemi évek alatt lehetőségük van betekinteni a Kórház-Klinikai gyógyszerészek munkájába. Az ipar iránt érdeklődők együttműködésben a Teva Gyógyszergyárral betekinthetnek az ipari gyógyszerészek mindennapjaiban. Azok a hallgatóink, akik érdeklődnek a tudomány iránt, már tanulmányaik elejétől bekapcsolódhatnak tudományos diákköri hallgatóként a különböző kutató fejlesztő laboratóriumok munkájában. Ezt a Gyógyszerésztudományi Kar Tanszékei mellett az Orvostudományi Kar és a Természettudományi Kar Tanszékein is megtehetik kinek-kinek érdeklődése szerint. Azon hallgatóink, akik szeretnék megtapasztalni, milyen a gyógyszerészek oktatása külföldön különböző ösztöndíjpályázatokkal Európa számos egyetemére pályázhatnak egy-egy szemeszter vagy akár egy teljes évre. A Debreceni Egyetem nagy családjában a tanulás mellett lehetőséged van bekapcsolódni az egyetem pezsgő diákéletébe, ahol sportolástól kezdve különböző szakkollégiumi rendezvényeken át különböző bulikig ismehetik megy egymást az Egyetem hallgatói...

 További információkért tekintsd meg Kari Tájékoztatónkat!

 

 

Legutóbbi frissítés: 2023. 01. 19. 14:08