UDeal

UDeal – program új vállalkozás indítására

 

Saját vállalkozásban kamatoztatnád a tudásod? Segítünk eligazodni a vállalkozói lét útvesztőiben, felkészítünk a nagybetűs életre!

 

A Debreceni Egyetem Innovációs Ökoszisztéma Központja a Gazdaságtudományi Karral együtt alakította ki a UDeal elnevezésű, új vállalkozás indítására irányuló programját, melynek célja, hogy segítse a hallgatókat saját vállalkozási tevékenységük megalapozásában, és támogassa a piacra lépésüket.

Az egyetemisták a program első részében a vállalkozások alapításához, működtetéséhez szükséges kompetenciákat szerezhetik meg. A résztvevők csapatban együttműködve tanulhatnak akár saját ötleteik fejlesztésén keresztül, gyakorlati feladatokra épülő workshopsorozat keretében sajátíthatják el a vállalkozások elindításához szükséges ismereteket. A második szakaszban üzleti terv kidolgozásával a vállalkozás elindításának előkészítésében segítenek az egyetem trénerei és a piacon már sikeres cégektől érkező mentorok, hogy a harmadik szakaszban megtörténhessen a hallgatók ötleteiből a piacra lépés, a valós üzleti tevékenység.

„Olyan hallgatókat várunk a programba, akik vállalkozási ötlettel vagy anélkül, de valós társadalmi, környezeti, vállalati kihívásokra reagálva szeretnének egy új céget létrehozni. Az ötletfejlesztés során nem a hagyományos képzési struktúrában dolgoznak a hallgatók, hanem interaktív módon, csapatmunkában és esetgyakorlatokon keresztül történik az alapvető vállalkozói ismeretek elsajátítása és azok alkalmazása” – tájékoztatott Jutkusz Lilla, az Innovációs Ökoszisztéma Központ igazgatója.

Egyéni jelentkezés saját vállalkozásötlettel vagy anélkül is történhet, csapatban viszont mindenképp szükséges egy ötletet bemutatni.

A szervezők a program céljának, valamint módszertanának megismerése és megértése, a csapatmunkában való részvétel kipróbálása érdekében módszertani „ízelítő workshopot” rendeznek október 6-án (regisztrálni ezen a linken lehet: https://forms.gle/gZ6oXNkMaSG2AMT37) A részletes pályázati felhívás itt olvasható: unideb.hu/udeal

udeal
Legutóbbi frissítés: 2023. 09. 26. 07:40